João Santos (UEFA C), Målmandstræner

João Santos (UEFA C), Målmandstræner

João Santos var selv en del av Sporting CP akademiet i ti år som målmand. Som 18-åring valgte han at satse på en karriere som målmandstræner. Han ved at de største og mest dedikerede skandinaviske målmandstalenter får de bedste muligheder der hvor kundskaben om moderne målmandstræning er størst i verden: I Portugal.

João har typisk ansvaret for alle målmænd under NF Elite Camps i Lissabon. Han er en del av Sporting akademiets målmandsteam, og har derudover sin egen målmandstrænerskole som løber hele året.  João er en stor ressource; og populær blandt de skandinaviske målmænd i NF Academy systemet. 


For mig er det en taknemmelig opgave at arbejde med unge skandinaviske målmænd, fordi jeg godt kan lide deres holdninger og indstilling til træning. De er rolige og selvsikre og har gode tekniske færdigheder. De er ofte meget gode med benene og de viser stor interesse for at lære mere og forbedre sig.
 Lær af de bedstemaalmandstraening-big-53633.jpg

João Santos var selv målmand i Sporting Lisboa-akademiet fra han var 7 til 18 år gammel. Da bestemte han seg for at blive målmandstræner - og gik med det samme i gang med trænerkurset fior at opnå UEFA C-licens.

"Jeg begyndte samme år som både hovedtræner og målmands og som 20-årig fik jeg tilbud om at blive målmandstræner for Sporting Lisboas U11-akademihold. Jeg fik også ansvaret for U14, og er i dag inde i mitt fjerde år med ansvar for målmænd på U17-holdet i klubben, fortæller Santos."

Han peger på at NF Academys programmer er en unik mulighet til at lære fra et af de bedste spillerudviklingsmiljøer i verden. 

"Jeg mener Portugal har de bedste træner- og målmandstræner-miljøer i verden. Det begrunder jeg med at vi tidligt utvikler forståelse for position og spil på banen. Derudover tænker vi også tidligt i spillerudvikling. Derfor er deltagelse på NF Academy camps en stor mulighet for at udvikle sig videre ved at lære af de bedste hele vejen."

Han understreker at der ikke er nogen genvej til succes som målmand. Hårdt arbejde er nøgleordet. 

"For at nå et internationalt topniveau skal en målmand forstå betydningen af ordet acceptere. De skal acceptere at der skal lægges en stor arbejdsindsats hver eneste dag - talent er i sig selv ikke nok. De skal have en god personlighed, vise mod og passion og ikke mindst have troen på sig selv."