Vil ikke lade sig distrahere af Ronaldo og Figo

Vil ikke lade sig distrahere af Ronaldo og Figo

Opslået på: 05/12/2019
sporting-nfacademy-talent

Vil ikke lade sig distrahere af Ronaldo og Figo

I august sidste år underskrev 16-årige August Frobenius fra Norge sin første professionelle kontrakt med den portugisiske topklub Sporting CP. Han er ikke i tvivl om, at hårdt arbejde, fokus og realistiske målsætninger er nøglen for unge spillere som ønsker at gå langt.

Mange unge spillere forestiller sig nok et glamourøst liv med topkampe på berømte stadioner, når de tænker hvordan livet som professionel fodboldspiller er. Men de glemmer alt det hårde arbejde der skal til for at nå toppen. August Frobenius er en af flere unge nordmænd, som har skrevet kontrakt med topklubber over de sidste par år. Og på trods af nogle udfordringer er han glad for at være på i en klub på Sporting CP’s størrelse.

Livet som fodboldspiller adskiller sig lidt fra hvad folk tror. Udover træning hver dag kan det som nordmand være udfordrende at komme til et nyt land, med et nyt sprog og kultur. Når det er sagt, så er der nogle fantastiske spillere her, og jeg lærer portugisisk. Det er ikke let, men det er intet jeg hellere ville end at være hvor jeg er: Jeg spiller fodbold i udlandet, hvor niveauet er meget højere og der findes flere muligheder for at udvikle sig.

 

LÆS NIKLAS HAUGLAND’S ARTIKEL: Leeds førstehold skal være mit mål

August Frobenius underskrev professionel kontrakt med Sporting CP sidste sommer.
August Frobenius underskrev professionel kontrakt med Sporting CP sidste sommer.
Sporting Akademier betegnes af mange som et af de bedste akademier i Europa. Gennem 2019 har NF Academy haft 16 skandinaviske spillere til prøvetræning i klubben.
Sporting Akademier betegnes af mange som et af de bedste akademier i Europa. Gennem 2019 har NF Academy haft 16 skandinaviske spillere til prøvetræning i klubben.

August er klar over vigtigheden af at have noget andet at fokusere på end fodbold. Før han underskrev kontrakten med Sporting gik han på den sportsorienterede skole NTG i Norge, og han har ikke tænkt sig at lade uddannelsen vente til efter fodboldkarrieren.

Mange spillere i min situation lader sig indskrive på skoler her, men jeg var heldig at kunne fortsætte min uddannelse hos NTG. Jeg holder kontakten med skolen og laver mine lektier, og er kun fysisk på skolen for at tage eksamener osv. Hvis jeg selv kunne vælge, tror jeg alligevel ikke, at jeg ville droppe ud af skolen i så ung en alder. At have muligheden for at kunne studere er altid positivt, og klubben er meget fokuseret på, at spillerne får deres uddannelse på plads mens de er på akademiet.

 

Gode modstandere giver gode resultater

Den unge forsvarsspiller startede i tidligt sin karriere hos Skeid, før han rykkede til Stabæk som 12-årig. Gennem årene har han også deltaget i turneringer og lært fra private akademier, såsom NF Academy, og har været til prøvetræning hos Sporting CP. på trods af, at hans tidligere kluber har været af en vis størrelse, mener August at han også har været heldig.

Der er mange gode spillere å¨min alder i Oslo. Nogle har opgivet fodbolden, mens andre stadig er aktive og fortsat kan blive virkeligt gode. Vi har været heldige at træne sammen og spille mod hinanden, hvilket har givet mig nogle gode oplevelser at vokse på. Et godt træningsmiljø hvor man spilelr med og mod andre gode spillere er meget lærerigt, og jeg har været heldig at have dette hele vejen. I Portugal er hele opsætningen meget mere professionel med flere ressourcer til trænere og faciliteter, hvilket gør det til et meget godt miljø at udvikles i. Jeg er meget taknemmelig for alt hvad mine tidligere klubber har givet mig. Alle de gode spillere har givet mig fokus og viljen til at lykkes her i Portugal.

 

LÆS OGSÅ: Vi vil rekrutere flere spillere til europæiske akademier

 

Arbejd, arbejd, og mere arbejde

På trods af at han går på samme akademi, som har udviklet verdens måske bedste spiller, Cristiano Ronaldo, har August fødder solidt på jorden og ved at der stadig er lang vej til førsteholdet.

Der er ingen garanti for, at du bliver topspiller bare fordi akademiet har en god historik. Men det er dog et tegn på, at klubben og resten af akademiet ved noget om spillerudvikling. Der er ingen grund til at hvile på laurbærbladene fordi der er stadig meget arbejde at gøre. Lige nu er mit mål at komme på U23-holdet, før der overhovedet kan være tale om førsteholdet. Skridtet fra U19 til førsteholdet kan være alt for stort for mange, så det er vigtigt at tænke langsigtet og fokusere på ens udvikling.

August mener, at unde spillere, som ønsker at følge i hans fodspor, bør holde deres fokus og arbejde hårdt for at nå deres mål.

Intet er gratis. DU kan ikke forvente at blive udtaget til landsholdet eller at en prøvetræning går godt hver gang. Det handler om hvordan du forholder dig. Det er vigtigt at være tålmodig og langsigtet fordi det er den der bliver ved der når længst. Det er ikke nødvendigvis den bedste spiller der bliver udtaget hver gang for man kan kun nå ti et vist punkt kun med talent. Det kræver også en masse hårdt arbejde!

 

Spil på vores internationale Selection Teams

Til vinter har du muligheden for at spille på vores turneringshold, som deltager i eliteturneringer i Europa. I vinterferien i uge 7 kan du desuden tage på vores træningslejr i Portugal, som vi afholder i samarbdeje med Sporting CP.

KOMMENDE BEGIVENHEDER

Dato Program Land Sted Aldergruppe
01 - 07 Jul 2024 NF Selection Tallinn Cup Estonia Tallinn 2008-2013
07 - 09 Jul 2024 NF International Trials Danmark Fyn 2008-2015
10 - 12 Jul 2024 NF International Trials Danmark Vejen 2008-2015
15 - 25 Jul 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006 -2009
29 - 31 Jul 2024 NF International Trials Danmark Silkeborg 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Danmark København 2008-2015
29 Sep - 05 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 Okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 okt 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 Okt - 02 Nov 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Jeg vil træne med NF Academy

Send os en kort forespørgsel med spillerens baggrund og hviad for type aktiviteter som du ønsker at deltage i. Vi følger op med rådgivning om hvilke lokale og internationale programmer som kan passe til dig.


Lær mere om vores brug af cookies: Cookies | Privacy Policy


* Disse felter er påkrævet.

Start typing and press Enter to search