Sådan bliver du bedst til at mestre spillet

Sådan bliver du bedst til at mestre spillet: Den Portugisiske Succesformel

Opslået på: 07/09/2023
nfacademy-fotball-training-norge-1200x600

Sådan bliver du bedst til at mestre spillet: Den Portugisiske Succesformel

Fodboldspillet som Ronaldo og andre portugisiske unge drenge lærer at spille i en tidlig alder er baseret på nogle af de samme offensive og defensive principper, som NF Academy baserer sin træningsmetodik på.

NF Progression rulles ud i hele Danmark til efteråret. En camp for alle træningsparate piger og drenge i alderen 8 til 15 år. Øvelserne er hentet fra vores erfarne portugisiske toptræneres egen værktøjskasse. At udvikle de individuelle færdigheder samt bedre at forstå spillet ved at spille det.

Den portugisiske metode er en massiv tilføjelse til danske spilleres træningsrutine. Både individuelt og mod at forstå deres rolle bedre. Vi tror på, at spillerne lærer spillet bedst ved at forstå spillet ved at spille det, siger NF Academy-træner David Fernandes.

FASTE PRINCIPPER

Træningssessionerne i NF Progression er baseret på mål og principper frem for på forhånd udvalgte øvelser.

Hovedmålet er at forbedre deltagernes evne til at læse spillet. For at gøre det arbejder trænerne ud fra spillets principper. Når spillere begynder at forstå principperne og træffe korrekte beslutninger i forskellige situationer, vil de udvikle sig meget som spillere. Uanset teknisk niveau.

NF Academys tilgang til at lære spillet er centreret omkring “Principles of the Game”-metoden. I vores træningssessioner fordyber vi spillere i forskellige scenarier i spillet gennem øvelser, der er omhyggeligt designet til at genskabe situationer fra det rigtige spil.

Ved at præsentere disse udfordringer opfordrer vi spillere til proaktivt at identificere og implementere løsninger, og fremme deres problemløsningsevner, supplerer træner Rodrigo Silva.

Den korte version er, at spillet er opdelt i defensive og offensive principper. Disse læres gennem aktiv coaching på banen fra trænerne under kampsituationer under NF Progressions camp.

– Trin 1 – Offensivt princip: Progression; Offensiv Cover; Mobility Space

– Trin 2 – Defensivt princip: Delay: Defensive Cover; Balance; Compactness.

Vores prioritet er at finpudse beslutningstagningsevner, et afgørende aspekt af spillet. Gennem spørgsmål giver vi vores spillere mulighed for at genkende disse nøglescenarier under faktiske kampe, hvilket i sidste ende forbedrer deres praktiske spilforståelse og præstationer, fortsætter NF Academy-træner Rodriogo Silva.

nfacademy-fotball-training-norge-600x600
nfacademy-fotball-training-norge-600x600-4

MERE END HURTIGE BEN

I løbet af to årtier har Portugal også eksporteret attraktive trænere til Europas hotteste ligaer. Fællesnævneren for de fleste af dem er, at mange af de samme offensive og defensive principper, som man finder i NF Academys metodik, er forankret i deres træneruddannelse fra verdenskendte akademier som Sporting Lissabon, Benfica, Braga, Porto og Boavista.

Dette danner derfor grundlaget for, hvad vores trænere tager med sig ud på banen

Vi forsøger at dele spillet op i mindre dele, så spillerne får en mere helhedsorienteret tilgang til fodbold som spil. Vi ønsker, at spillerne bliver bedre problemløsere. Vi giver dem flere udfordringer, som de skal håndtere under pres. Man har ikke kun brug for hurtige fødder i fodbold – man skal også kunne træffe hurtige beslutninger, siger David Fernandes.

Tredje trin tager udgangspunkt i den enkelte spillers teknik. Det er også her, trænerne giver den mest direkte feedback og råd til spillerne om deres præstationer:

– Trin 3 – Konkurrencesessioner for at facilitere individuel teknisk udvikling: dribling/taklinger, afslutning, boldkontrol, heading, målmandspositioner, 1 mod 1 situationer og mere.

nfacademy-fotball-training-norge-600x600-1
nfacademy-fotball-training-norge-600x600-5

GØR EN FORSKEL

Alle sessioner har høj intensitet og giver spillerne en unik mulighed for at arbejde tæt sammen med portugisiske trænere med baggrund fra klubber som Sporting CP, SL Benfica og andre topakademier i Portugal.

David Fernandes er klar til at tage hul på sin anden sæson med NF Progression.

Vi føler, at vi gør en forskel ved at have noget nyt at tilføje til de spillere, de kan tage tilbage til deres træningsrutine. Både vores metodik, måde at lede træning på og den pædagogiske tilgang til børn og unge er blevet godt modtaget af meget fokuserede aktører, siger David Fernandes afslutningsvis.

NF Academys mission er spillerudvikling. I bunden er træningssessioner bygget på mål og centrale principper.

Efter en camp er det ikke vores forventning, at spillerne vil absorbere alt, hvad vi lærer dem. Vi nævner dog ofte referencemålet på 10 procent som et mål for den effekt, spillerne har haft efter et program som NF Progression, siger Rodrigo Silva.

Hver udvikling er individuel, da flere faktorer spiller ind for den enkelte. En fællesnævner er, at NF Academys uddannelse kan gøre en væsentlig forskel over tid.

Da spillere normalt vender tilbage til klubber, hvor trænerne har forskellige tilgange til spillet, er det en fordel, at de løbende deltager i vores programmer. Dette giver en struktureret måde at følge op på.

Deltagelse i flere programmer giver os mulighed for at give løbende vejledning over tid. Der er en masse god spillerudvikling, slutter NF Academy-træner Rodrigo Silva.

KOMMENDE NF EVENTS

Dato Program Land Sted Aldergruppe
29 - 31 Jul 2024 NF International Trials Danmark Silkeborg 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Danmark København 2008-2015
05 - 07 Aug 2024 NF International Trials Danmark Fyn 2008-2015
26 - 27 Okt 2024 NF Team Training Vejen Danmark Vejen 2009-2015
09 - 10 Nov 2024 NF Team Training Vejen Danmark Vejen 2009-2015
23 - 24 Nov 2024 NF Team Training Vejen Danmark Vejen 2009-2015
07 - 08 Dec 2024 NF Team Training Vejen Danmark Vejen 2009-2015
21 - 22 Dec 2024 NF Team Training Vejen Danmark Vejen 2009-2015

Tag et kig på oversigten over alle vores events her.

KONTAKT OS


Lær mere om vores brug af cookies: Cookies | Privacy Policy


* Disse felter er påkrævet.

Start typing and press Enter to search