NF Academy giver mine børn det extra kick i fodbold

bjorn-helge-riise-nf-academy-football-tournament-2-big-52423.jpgDen professionelle norske spiller Bjørn Helge Riise deler passionen for fodbold med sine to talentfulde sønner. Dette forår (2018) vil Riise Juniors spille med på NF Academy IberCup Cascais turneringen. Her kan du læse mere om Bjørn Helge Riises vej til international professionel fodbold på højt niveau (Fulham 2009-2012, nu hos Aalesund) sammen med hans ældre bror John Arne Riise (som har spillet for Liverpool, Roma, Fulham og Chennaiyin). Han fortæller også hvorfor han ser internationale træningslejre og -turneringer på højt niveau som vigtige, for børn der ønsker at nå til tops.


Bjørn Helge Riise, du og din bror har begge opnået store fodbold karrierer. Hvad er hemmeligheden bag jeres succes?

"For mig og min familie har fodbold betydet alt. Jeg voksede op med min ældre bror John Arne som var en af Norges mest talentfulde spillere, lige fra da han første gang tog støvlerne på. Det at følge i hans fodspor og lære af hans erfaringer, gav mig motivation til at sigte efter samme høje niveau. Hele mit liv har jeg trænet hårdt for at yde det bedste jeg kan - og når jeg nu ser tilbage, er jeg stolt af det arbejde jeg og min bror har gjort og som har gjort det muligt for os at spille professionelt på internationalt niveau".


Nu spiller dine egne drenge fodbold. Hvad mener du der skal til for at de - og andre skandinaviske spillere - kan nå til tops internationalt?

"Gennem min karriere har jeg altid været meget interesseret i andre spilleres udvikling. Hvad det er der gør de bedste bedst! Og nu hvor jeg har børn som også elsker fodbold og som også ønsker at gøre det så godt de kan - vil jeg gære alt det jeg kan for at hjælpe dem med at realisere deres drøm. Det at have adgang til programmer som NF Academy, er fantastisk. Når du træner med top-niveau trænere og andre talenter i din egen aldersgruppe, kan du virkelig opleve hvad international fodbold er. Jeg tror og håber det giver de unge spillere en god referenceramme og det ekstrsa spark der skal til for sat træne hårdere, bedre og smartere.

Mine drenge (som er født i 2004 og 2007) er meget begejstrede for at skulle deltage i IberCup Cascais turneringen. Ikke bare for at spille mod tophold, men også for at se hvor de selv ligger niveau-mæssigt - og at møde og træne sammen med andre unge talenter fra hele skandinavien. Mine drenge er vokset op med far og onkel som er professionelle fodboldspillere og de deler den samme drøm, hvilket er vigtigt for mig. Børn skal have ægte passion for fodbold og morskab når de træner og spiller det."Hvad gør gode spillere til DE BEDSTE?

"Det er ikke let at nå op på det højeste niveau i fodbold og vi ved ikke hvem der når derop. Men vi kan gøre vejen lettere ved at have bedre trænings sessions hvor børnene udfordres og spiller sammen med (og mod) andre som er på deres eget niveau eller bedre. Hvis de får de rette stimuli til træning hver eneste dag, udvikler de sig kontinuerligt - og det er det NF Academy giver dem. I den sidste ende er der nogen der når helt til tops og nogen som ikke gør - men det er også en del af årsagen til at vi elsker spillet

 

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik