I hope to finish the season with my first team debut

Jeg håber på at afslutte sæsonen med min klubdebut

Opslået på: 02/01/2020
odin-holm-landslag

Jeg håber på at afslutte sæsonen med min klubdebut

Odin Thiago Holm har fart på og anses for at være et af Norge største talenter. Efter flere år med prøvetræninger og interesse fra topklubber i både ind- og udland, er han nu tættere end nogensinde på endelig at få sin debut hos Vålerengas førstehold.

På trods af sin unge alder er den 16-årige nordmand allerede et kendt navn blandt fodboldkendere i Norge. Den unge midtbanespiller har de sidste år vækket interesse hos både Rosenborg og Liverpool, men det endte med at blive Ronny Deilas Vålerenga som landede kontrakten med stortalentet. Alligevel var der lidt startproblemer da Odin startede karrieren hos Kattem.

Ærligt talt var fodbold ikke særligt interessant da jeg startede som seksårig i klubben Kattem. Jeg har en trang til at mestre alting på én gang, og det var ikke før efter et eller to år at jeg som så mange andre i den alder bestemte mig for at blive professionel fodboldspiller. Derfra stod det på fodbold i alle frikvarter og med vennerne i fritiden.

 

LÆS AUGUSTUS FROBENIU’S ARTICLE: VIL IKKE LADE SIG DISTRAHERE AF RONALDO OG FIGO

Odin Holm in action for NF Academy Elite Selection in Portugal against PSG under Ibercup
Odin Holm in action for NF Academy Elite Selection in Portugal against PSG under Ibercup
At the national team, Odin was captain at the G15 level.
At the national team, Odin was captain at the G15 level.

Som sagt var flere topklubber på udkig efter Odin allerede fra en tidlig alder. De fleste havde nok valgt den største og bedste klub, men for Odin faldt valget på Vålerenga af sportslige årsager.

Fra jeg var tolv år har jeg spillet for Trygg Lade og Heimdal, og har været til prøvetræninger hos Liverpool og Midtjylland. Manchester United og Inter Milano var også i billedet for et års tid siden, men jeg valgte at takke nej til dem da Ramhein tog mig på A-holdet. Da jeg underskrev med Vålerenga var det fordi de gav mig et godt tilbud, hvor jeg ville være en del af A-holdet samtidig med at jeg selv kunne være med til at forme og planlægge min karriere.

 

En ny hverdag

Hverdagen som professionel fodboldspiller adskiller sig fra den Odin kendte hjemme i Trondheim. At spille for en Eliteserieklub indebærer træning hver dag og krav udenfor det sportslige, hvilket var nyt for den unge spiller.

Det er nyt at skulle flytte fra venner og familie. Vi træner hver dag, på nær kampdage. Vi fokuserer meget træning på forberedelse til kampe, med videomøder og styrketræning derudover. Træningerne bliver grundigt analyseret, og jeg mærker god fremgang. Det var først i Enga at jeg er blevet stillet krav udenfor banen, som kost- og søvnprogrammer, så der er ikke meget tid til det sociale når man skal fokusere på at restituere. Heldigvis bliver jeg jo venner med de spillere. De fleste er lidt ældre end mig, men der er også mange juniorspillere som jeg er blevet venner med.

 

Håber på en god sæsonafslutning

På landsholdet var Odin kaptajn for U15-holdet, og han mener at det at møde andre spillere på ungdomslandsholdet og at komme til prøvetræning hos større klubber er em rigtigt god og lærerig erfaring.

Landsholdet består jo af de bedste af de bedste fra en aldersklasse, så niveauet er rigtigt højt. Det samme gælder for prøvetræninger. Du spiller med jævnaldrende, så du for en god reference på hvordan du ligger an som spiller.

Efter sæsonen venter flere prøvetræninger, men alting til sin tid. Før det håber Odin på at kunne få sin debut som førsteholdsspiller i den norske Eliteserie.

Lige nu har jeg en mindre skade på bagsiden af låret, så målet er at bliver 100% skadefri og komme tilbage til at træner fuldtid med holdet. Forhåbentligt får jeg nogle minutter på banen inden sæsoner slutter. Jeg har før været med i kamptruppen, men jag har været uheldig med skade og sygdom siden da, så det ville være dejligt at slutte sæsonen af på en god måde!

 

Spil i vores internationale selection teams

You have the opportunity to play in our tournament teams that participate in elite tournaments in Europe. In the winter holiday in week 8 or 9 you can also join our training camp program in collaboration with Sporting CP.
Du har muligheden for at spille med i vores turneringhold, som deltager på eliteturneringer i Europa. I vinterferien kan du også deltage på vores program med træninglejr som afholdes i samarbejde med Sporting CP.

International Programs
DATE PROGRAM LOCATION
Jan/Feb NF Selection: Riga Cup Latvia, Riga
Feb NF Elite Training Camp Portugal, Lisbon
03-10 Apr NF Elite Selection: Ibercup Cascais Portugal, Cascais
05-12 Apr NF Elite Selection: MICFootball Spain, Barcelona
09-13 Apr Future Cup Sweden, Gothenburg
28-05 Jun/Jul NF Selection: FIT Spain, Barcelona
05-12 Jul NF Selection: Ibercup Barcelona Spain, Barcelona
26-02 Jul/Aug NF Selection: Nordic Invitational Denmark, Esbjerg

Jeg vil træne med NF Academy

Send os en kort forespørgsel med spillerens baggrund og hvilken type aktiviteter som du ønsker at deltage i. Vi følger op med rådgivning om hvilke lokale og internationale programmer som passer til dig.


Lær mere om vores brug af cookies: Cookies | Privacy Policy


* Disse felter er påkrævet.

LATEST ARTICLES

Start typing and press Enter to search