Vi vil rekruttere flere spillere til de europæiske academer

Vi vil rekruttere flere spillere til de europæiske academer

15. november 2019

Dette år har i alt tolv spillere igennem NF Academy fået muligheden for at træne med Sporting CP. Fire nye spillere skal til Portugal på træningsophold hos det europæiske topakademi i november, og i løbet af 2020 satser NF Academy offensivt på at give flere spillere sådanne muligheder. Akademiet er nu i færd med at udvikle samarbejde med topakademier i Spanien, Holland, Belgien, England og Tyskland.
 
beach-sml-47102.pngSporting CP lod sig imponere af spillere fra NF Academy
I midten ad oktober var syv skandinaviske spillere fra NF Academy systemet på plads i Lissabon for at gennemføre en træningsuge hos det anerkendte akademi hos Sporting CP. Akademiet lod sig imponere så meget at fire af spillerne er blevet inviteret tilbage for at gennemføre nye træninger. Akil Momade er scout for Sporting og ser meget potentiale i skandinaviske spillere.
 
 

“eg var positivt overrasket over niveauet på mange ad de skandinaviske spillere. Med rigtig opfølgning tror jeg mange af disse spillere kan nå langt.


Gonçalo Nunes er hovedansvarlig for at tilrettelægge for at spillere i NF Academy-systemet kan komme på prøve hos udenlandske klubber. Han er godt tilfreds med hvad akademiet har udrettet indtil videre.
 

Gennem vores struktur til at identificere og udvikle talent, er det vældigt stimulerende at se at vi kan bygge karriereveje for NF Academy-spillere til professionel fodbold og udenlandske topakademier. For spillere som ønsker en professionel karriere i udlandet mener jeg at vi har taget store strukturelle skridt for at tilrettelægge deres karriereløb.

Sporting CP er måske mest kendt for at have udviklet Cristiano Ronaldo og Luis Figo, begge vindere af Ballon d'Or, men i en årrække har Sporting eksporteret spillere til de største ligaer, og bygget træningsmiljø som tiltrækker nogle af de største talenter i Europa.

Det at ti af de fjorten spillere som spillede EM finalen i 2016 kommer fra Sportings akademi, siger meget om hvilken kvalitet klubben har på spillerudvikling. Spillere i alderen seksten til tyve år får en ekstremt god individuel opfølgning, udover at man har stærke ungdomsligaer for U17, U19, U23. Dette gør at spillere kan gå op i graderne før de bliver optaget på B- eller A-holdene. Man undgår at blive kastet ind i en fysisk seniorfodbold for tidligt som kan skade udviklingen af talentfulde spillere, tilføjer Nunes, som har baggrund fra både SL Benfica og Sporting CP.

 
https://www.nfacademy.dk/images/content/4-big-74249.jpgTydelig strategi på at integrere talent med topakademi
August Frobenius og Nicolai Skoglund er begge landsholdsspillere for Norge U17. Dette år underskrev de begge professionel kontrakt med Sporting. Nunes ønsker at tilrettelægge for at man kan få flere Skandinaviske spillere ind på topakademier i udlandet gennem at starte en tidlig integreringsproces.
Med det samarbejde vi nu har med Sporting, kan vi starte med at integrere spillere med akademiet fra 13-årsalderen. For spillere Sporting viser interesse for, kan vi gennem et år organisere flere træningsuger. Sporting deltager også i mange internationale eliteturneringer hvor det er muligt at deltage som gæstespiller. Det vil for mange af spillerne vi samarbejder med give et stort løft i den sportslige tilrettelægning.  Men ligeså vigtigt, gøre overgangen til udenlandske akademier i fremtiden meget mere enkelt, fordi man er bekendt med miljøet.
Fra lokal træningslejr til træningsophold hos udenlandske klubber
Spillere som ønsker at nå langt kan ifølge Gonçalo Nunes se frem til et spændende år. NF Academy vil i løbet af 2020 besøge mange nye steder og gennemføre lokale træningslejre. Gennem disse træningslejre vil lokale spillere få mulighed for at deltage på internationale programmer, hvor de allerbedste vil få muligheden til at komme til prøvetræning hos nogle af de bedste akademier i Europa.
Vi er blevet inviteret til mange spændende møder som giver muligheder for vores spillere til komme på prøve hos forskellige topakademier. For at kunne hjælpe spillere som søger mod en professionel karriere, er det vigtigt at de får trænet i forskellige træningsmiljø og -kulturer. Fra og med næste år er målsætningen at vi skal have spillere på træningsophold i topklubber i Spanien, Holland, Belgien, Tyskland og England, afslutter Nunes.
I løbet af vinteren deltager vi i Riga Cup, MIC Barcelona, Ibercup Cascais og Future Cup hvor man i mange af turneringerne får top international modstand. Er du en ambitiøs spiller som har behov for kamptræning over vinteren, så tag kontakt med os. Giv os en kort beskrivelse af spillerens baggrund og hvilke turneringer man ønsker at deltage i, og vi vil vende tilbage med mere information.
I uge 8 og uge 9 er der også mulighed for at komme med på NF Elite Training Camp i samarbejde med Sporting Academy.


kommende aktiviteter
Vil du vide når vi åbner nye aktiviteter? Så meld dig til her:

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder