FCK kaptajn ZECA er ambassadør for NF Academy

FCK kaptajn ZECA er ambassadør for NF Academy

03. juli 2019

José Carlos Gonçalves Rodrigues (eller Zeca som han populært kaldes), er kaptajn for F.C København og endvidere græsk landsholdsspiller. Den 30-årige stjerne startede sin karriere i den portugisiske klub Casa Pia – hvor NF Academys sportsdirektør Joáo Plantier var træner.

Han havde ansvar for at følge op på den talentfulde og træningsivrige spiller – et forhold Zeca husker tilbage på med gode minder.
 
Joáo har været vigtig for min karriere af flere grunde. Han gav mig frihed og tillid. Vi havde et nært venskab og han fulgte mig op hele vejen. Havde altid tilbagemeldinger på hvad jeg skulle fokusere på at forbedre under kampene. Han gav mig nye udfordringer hele vejen, blandt andet ved at lade mig spille mod ældre spillere. Det var vigtigt for mig som 14-åring.
 
 
 
 
Betaler tilbage

Zeca og Joãos veje skiltes i sommeren 2010 da Zeca's talent ledte ham til Primeira Liga-klubben Sétubal. Sommeren efter signerede han med den græske storklub Panathinaikos og i 2017 skiftede han efter 6 succesrige år til F.C. København. Han har holdt kontakten til João hele vejen og er i dag ambassadør for NF Academy.
 

Han er en flot rollemodel for andre fodboldspillere. En som giver noget tilbage itl de unge. Zeca var blandt andet med os til vores camp i København sidste år. Og i år giver han signerede trøjer til heldige vindere af «Player of the camp» på sommerens danske camps, udtaler NF Academys sportsdirektør Joâo Plantier.
Zeca signerer spillertrøjer til NF


vi trækker lod om trøjerne blandt deltagerne
på sommerens camps...!

Joáo Plantier har arbejdet med spillerudvikling i over 20 år. Blandt andet som headcoach på Sporting Clube de Lisboa's ungdomshold hold. I sin lange karriere har han arbejdet med flere spillere som senere har fået en stjernekarriere, både nationalt og international. For eksempel Rafael Camach; et andet talent som fornylig vendte tilbage til Sporting CP efter et ophold hos Liverpool. Også Eduardo Quaresma, Joelson Fernandes og Nuno Mendes har alle trænet i Sporting Lisboa.
 
De spillere jeg har trænet som har taget det sidste store skridt, har alle passionen og lidenskaben for spillet som fællesnævner. De giver sig altid 100 % uanset om det er til træning eller kamp. I bund ligger en masse god teknisk forståelse og de evner at tage hurtige beslutninger undervejs i kampene. Talent er ikke nok hvis du skal gå hele vejen – det kræver også hårdt arbejde, for at komme i mål med en topkarriere, siger Plantier engageret.
 
joao-plantier-big-97817.jpg
João Plantier, Sportsdirektør hos NF Academy
  rafael-camacho-big-58676.jpg
Rafael Camacho får instrukser fra Jürgen Klopp
  1-big-86281.jpg
Eduardo Quaresma (U17), Joelson Fernandes (U16) og Nuno Mendes (U17)
 
 


vi Træner som storklubberne
Sportsdirektøren drager paraleller mellem hvordan NF Academy og topklubber arbejder med at udvikle spillere gennem deres programmer.
 
Der ligger flere års træning med høj kvalitet i bunden. De fleste har spillet med gode spillere og har mødt gode hold over en lang tidsperiode. Zeca spillede ikke for en storklub som ung. Men han fik muligheden for at spille kampe på et højere niveau og træne med spillere som var lige så gode som han selv. Så handler resten om miljø og talent, fortæller Plantier.


Så fortsætter han til hverdagen i NF Academy som til forveksling ligner den metodik topklubberne bruger når de udvikler deres spillere.
 
De spillere der deltager i vores programmer får mulighed for at arbejde med erfarne trænere som har den viden der skal til for at hjælpe dem med at tage det næste skridt. Vi giver dem mulighed for at træner og udvikle sig i et godt miljø med spillere på deres niveau – over en lang tidsperiode. De følges op med konkrete tilbagemeldinger på hvad de skal arbejde mere med for at fortsætte deres udvikling. Det er sådan topklubberne arbejder, slutter Sportsdirektør João Plantier.
 

Vil du informeres når vi åbne nye aktiviteter?
Meld dig til her:

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder