Tolv landsholdspillere

Tolv landsholdspillere

22. maj 2019

Siden 2015 har NF Academy gennem sine spillerudvikingsprogrammer i skandinavien og Portugal, arbejdet med tolv spillere som i dag spiller på landsholdet i deres respektive aldersklasser. Heriblandt de to danskere:

Oscar Fuglsang (2002) fra Århus har i dag fast plads på det danske U17 landshold, en treårig kontrakt med Silkeborg IF og et dansk mesterskab på hylden. Han har været med hos NF i flere omgange, blandt andet som kaptajn for Ibercup holdet.

filip-mellbin-small2-big-39187.jpgFilip Mellbin (2003) har spillet på det danske U16 future landshold samt  hos AB. Efter en deltagelse i Ibercup med NF Academy, har han flere gange været inviteret til Portugal for at træne med U17 målmandstræneren fra Sporting CP João Santos samt med Sporting CP's U15 mandskab. Filip er i dag på prøvetræning hos Schalke 04.

Herunder kan du læse om hvor spillerne som deltog på NF Academys 2015 Selection er i dag. International Director Gonçalo Nunes fortæller endvidere om hvordan programmet er med til at øge spillernes muligheder for at blive udtaget til regionale- og landsholdstrupper.


 
Øger sandsynligheden for udtagelse
Gonçalo Nunes startede i jobbet som akademichef for NF Academys internationale programmer, i efteråret 2018. Han kommer fra en lederstilling for det internationale område i SL Benficas akademi - og har dermed været en del af akademiet som de senere år har fostret topspillere som Bernardo Silva (Manchester City), Renato Sanches (Bayern Munchen) og Victor Lindelöf (Manchester United).

Gonçalo er ikke i tvivl om at NF Academys turneringstiltag under navnet NF Elite Selection bidrager til at øge sandsynligheden for at talentfulde spillere udtages til  talent- eller aldersbestemte landshold:
 
goncalo-big-60775.jpgDet er vigtigt at spillerne lærer at føle sig trygge i en international spillergruppe hvor niveauet er højere end hjemme i klubben hvor de spiller til daglig.  Man møder nye hold på internationalt højt niveau og må forholde sig til trænere med en anden tilgang til spillet.

Med andre ord: vi lærer spillerne at blive mere omstillingsparate og indgå i nye miljøer. Det er indlysende at har man denne type erfaring, står man stærkere på de regionale og nationale holdudtagelser.

 


Guldgenerationen fra 2002
I sommeren 2015 rejste en gruppe med lovende spillere (to svenske, fire danske og tolv norske) til Portugal for at møde nogen af de bedste hold i Europa med spillere født i 2002. Det stod hurtigt klart at denne gruppe havde mange spændende spillere og stort potentiale. Efter et knebent nederlag i gruppespillet mot det meksikanske akademi Chivas, kæmpede holdet sig tilbake i turneringen og blev siden sendt ud i kvartfinalen, efter en flot indsats og straffesparkskonkurrence mod Sporting CP.
 
u13-big-46541.jpg
NF Elite Selection U13 som deltog i Ibercup Estoril i 2015. Fem af spillerne på billedet er i dag på aldersbestemte landshold - og to spiller på professionelle kontrakter i hhv. England og Tyskland.


Kristian Arnstedt, Landsholdskaptajn U16Her fire år senere har Oscar Fuglsang fra Århus fast plads på det danske U17 landshold, en 3-års kontrakt som professionel i Silkeborg IF og et dansk mesterskab med i bagagen.

Målmand Filip Mellbin fra U16 landsholdet prøvetræner i dag hos Schalke 04 efter i flere omgange at have været i Lissabon for at træne med talentholdene hos Sporting CP og Belenenses.

De norske spillere Niklas Edris Haugland og Thomas Grevnes Rekdal har etableret sig på ungdomslandsholdet og tegnet professionelle kontrakter med henholdsvis Leeds United og  FSV Mainz 05.

Lucas Kåhed fra Sverige har trænet med Bayern Munchen og spiller i dag på Sveriges U17 landshold.
 

NF Academy søger talenter
Næste stop for NF Elite Selection er Nordic Invitational Cup i Esbjerg fra 31. Juli til 4. August. NF stiller med talenthold som mødes til intensiv trænings-camp 3 dage før turneringen. Spillere født mellem 2006 og 2003 og som er interesserede i at spille på vores talenthold, beder vi om at tage kontakt med os.Landsholds-listen
Oversigt over landsholdsspillere som har deltaget på NF Elite Selection:

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder