Vi er dedikerede til at udvikle morgendagens topklasse målmænd

Vi er dedikerede til at udvikle morgendagens topklasse målmænd

14. februar 2019

NF Academy arbejder hårdt på at udvikle morgendagens målmænd. De unge skandinaviske målmænd i vore programmer, modtager follow-up af professionalle målmænd.

At være målmand er en seperat rolle på holdet som kræver follow-up af trænere med specialkompetencer. Hos NF Academy er det målmandstrænere med en baggrund fra professionel fodbold som er ansvarlige for den daglige træning.

"Helt fra starten har vi haft et tæt samarbejde med João Santos. Han er ansvarlig for vores målmands skoler i Lissabon. Han er personlig træner for et antal yngre målmænd - og så er han træner for målmændene på Sportings U17 hold.

Vi har også brugt Stefan Olimpo på vore Skandinaviske programmer. Han er til daglig målmandstræner på Sportings Fodboldakademi"
siger NF Academys internationale direktør Gonçalo Nunes.
 
goalkeepers2-big-12999.jpg

 

Nordiske målmænd er langt foran
Metodologien til at videreudvikle morgendagens målmænd, betår af en kombination af træning fokuseret på hvor målmanden er nu - sammenholdt med de forskellige udviklingsfaser i træningen. Hvilke styrker har målmanden, set i forhold til defensive og offensive spilsituationer.

joao-santos-big-35838.jpgDa vi har et begrænset tidsrum til at arbejde med målmanden i vores program, bliver vores fokus på de behov målmanden har i sin daglige træning (hvor han/hun tilbringer størstedelen af tiden).

Vi prioriterer at følge målmanden tæt, i den integrerede del af træningen på programmet. Formålet er at forstå deres virkelige/underliggende behov - og at udvikle deres taktiske læsning af spillet, som bruges til at træffe beslutninger på.

Det er vores erfaring fra NF Academy's programmer, at langt de fleste Skandinaviske målmænd har et dominerende fodarbejde. De er meget stærke i den offensive del af spillet og har så typisk sine svage sider i den defensive del af spillet. Derfor arbejder vi mere på at forsvare målet, samt 1-mod-1 situationer"
, siger målmandstræner João Santos.

Han har allerede haft two af sine målmænd fra NF Academy's programmer, med til prøvetræning på det højt ansete Sporting Academy.

Det er glædeligt at opleve hvor villige og trænings-indstillede målmændene på FC Academy's programmer typisk er. To af disse målmænd er kommet tilbage for at træne med Sporting og dem vil jeg arbejde mere med i tiden fremover. Det har været med til at skabe tætte bånd mellem dem, mig og deres forældre, hvilket er en dejlig side-effect.

Både Filip Melbin (2003) og Sebastian Hansen (2006) er blevet tilbudt at spille på holdene fro deres respektive årgange, hos Sportings akademi. Det er fantastisk, specielt når man tager i betragtning hvor kort tid vi har arbejdet med målmandstræningen i NF Academy regi", runder cheftræner for målmænd João Santos af.

 

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder