Lessons Learned fra årets Riga Cup

Lessons Learned fra årets Riga Cup

01. marts 2019

NF Academy’s U13, U14 og U15 teams møder international top modstandere, til vinterens Riga Cup.

Efter 2018 sæsonen startede NF Academy team training (holdtræning) i Oslo og Bergen under navnene Camp East og Camp West. Meningen med team training er at skabe en udviklingsprocess for spillere som har behov for ekstra udfordringer i deres trænings-hverdag. Over 4-5 team træningslejre, har holdene mødtes og forberedt sig på vinterens store mål: deltagelse i Riga Cup i Letland.

 
RIGA CUP I den estiske hovedstad
NF Academy stillede med to hold i klasserne U13-U14 og U15. I år var modstanden hårdere end sidste år, med en række internationale tophold repræsenteret. Med andre ord: du møder hold som har flere ugentlige træningssessions sammen, har trænet sammen over flere år - og hvor klubben har udvalgt det hold de mener er stærkeste opstilling for at kunne sejre i den attraktive Riga Cup.

Sammen med Torneio Internacional i Coelho Verde i det nordlige Portugal, er Riga Cup en af de mest attraktive ungdoms turneringer i Europa. I Riga møder du den del af Europa som ikke tager til elite camps i Portugal om sommeren - så sammenlagt har NF Academy i år mødt de fleste tophold i Europa.

Til disse turneringer har du chancen for at udvikle dig som spiller og få værdifulde referancepunkter på hvad der kræves for at kunne slå de bedste hold i Europa.
 
riga-cup-1-big-68722.jpgU13 Møder EUROPæiske TOP hold
I Riga ventede solid modstand til både NF Academy East og NF Academy West holdene:
 
NF West endte i en gruppe med Crystal Palace, lettiske RFS og finske FC Espoo. De vandt over letterne og tabte mod de to andre hold, hvor specielt Crystal Palace fremstod som et robust og erfarent hold. NF Academy West endte således på en tredieplads i gruppen.

For NF East holdet var det en lignende oplevelse. Tabte kampe til gruppevinderen Birmingham samt Tallina Kalev - og en sejr over lokale Skonto Academy. Igen var det britiske hold klart bedst forberedt; stærke i alle dele af spillet og med mange robuste spillere. NF East endte således også på en tredjeplads i gruppespillet.

"Det er selvfølgelig en udfordring at møde hold som træner sammen hver eneste uge. I NF er vi en gruppe spillere hvor 80% har spillet sammen på 4-5 weekend sessions. Derfor er det forventeligt at der er nervøsitet at spore i begyndelsen af turneringen. Men der skete en mærkbar forbedring hos spillerne, fra kamp til kamp", siger team leader og træner for NF Academy East, Guilherme Faria

Begge NF Academy’s hold endte altså udenfor playoff runderne, hvor de to bedste hold fra hver gruppe spillede om at gå videre. Her var turnneringen sammensat således at de to gruppe trere i A og B gruppen mødtes i den første stillings-match. Her sejrede NF Academy West og spillede spledes om 9. pladsen om Søndagen. NF Academy East spillede om 11. pladsen.
riga-cup-2-big-50844.jpg
NF Academy West vandt sin sidste kamp mod Lettiske Metta. Det samme gjorde NF Academy East, som spillede mod FC Real Pro.

"Det har været en god turnering for os. Spillerne gennemgik en god udvikling hvor vi kunne spore forbedringer både mentalt, taktisk og på det individuelle tekniske plan", udtaler team leader og træner for NF Academy West, Ricardo Damas.

"De indtryk du som spiller står tilbage med efter sådan en turnering er selvfølgelig mange. Vigtigst er at have fået en reference som kan hjælpe spillerne videre i de næste skridt af deres individuelle udvikling.

Det var godt at se hvordan vores to hold udviklede sig gennem turneringen. Både som hold samt på individuelt plan. Det er vigtigt for den enkelte spillers udvikling, at møde så hård modstand som tilfældet var i Riga. Som hold lærte vi af at møde så velorganiserede hold med forskelligt udgangspunkt mht kultur og tilgang til spillet. De var måske ikke de meste kendte hold, men solide spilkollektiver med målrettet fokus på at udvikle topspillere. Det er en god oplevelse at tage med sig videre"
, siger sportsdirektør hos NF Academy, Gonçalo Nunes.


 

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder