Det er ikke sidste gang vi har rejst med NF Academy!

Det er ikke sidste gang vi har rejst med NF Academy!

09. oktober 2018

“Højdepunkterne med NF som hold var i Cascais da vi kom langt i turneringen og spillede super godt sammen, til trods for at vi ikke havde spillet sammen før”, siger Alfredo Steiner.


Alfredo spelar sedan december 2015 i IFK Göteborg (U12). Första gången han deltog i NF’s program var sommaren 2017, IberCup Esbjerg. Han är extremt målmedveten, vi känner många gånger att det inte går att bromsa honom. Även om han är duktig på att njuta av stunden och där han befinner sig,  älskar han nya utmaningar, miljöer  och att få inspiration från olika tränare och spelare. Upplägget med portugisiska tränare och snabbare spel lockade honom att söka till NF.

Veckan i Esbjerg gav honom så mycket, både spelmässigt och socialt. Många av de killar han träffade då, har han fortfarande kontakt med. Alfredo upplevde allt mycket proffsigt, särskilt uppskattat är evalueringsrapporten som man erhåller efter avslutat program. Hans nya mål blir alltid tydligare med den.

nf-review-familien-steiner-big-19087.jpg
Alfredo spelade med NF Academy 2006-lag i Coelho Verde elite-invitasjonsturneringen 2018.

Vi var så nöjda med den veckan att vi även sökte till IberCup Cascais våren 2018. Därefter har Alfredo varit med i inbjudningscupen Coelho Verde, IberCup Esberg 2018 och nu senast NF Elite i Lissabon. I alla program har han haft fantastiska tränare med hög kompetens och som är väldigt duktiga på att förmedla sina idéer och tankar. Träningslägret var ett utmärkt tillfälle att finslipa på det som varje fotbollsspelare vill jobba mer med. Cuperna har varit bra tillfällen att mäta sig med andra europeiska fotbollsspelare.

Alfredo själv säger: Höjdpunkterna med NF som lag var i IberCup Cascais 2018 då vi tog oss långt i turneringen och spelade väldigt bra tillsammans, trots att vi inte gjort det tidigare. Det var underbart att möta de spanska och portugiska lagen som spelar annorlunda mot vad vi är vana vid i Norden. För mig individuellt var träningslägret i Lissabon helt fantastiskt, älskade att spela med de äldre spelarna och givetvis var besöket på Sporting och träningarna med deras tränare, något jag alltid kommer att minnas. Allt jag har lärt mig här, tar jag med mig och använder hemma med mitt lag.
 

Sammanfattningsvis: Det var inte sista gången vi åkte med NF Academy!


Alfredo, Therese og Cristian Steiner

 

Ja, tak. Informer mig når der er nyt fra NF Academy

Ja jeg er indforstået med NF Academys persondatapolitik

Flere nyheder