En helt vild udvikling

En helt vild udvikling 

Opslået på: 20/12/2021

En helt vild udvikling

Elias Andersens rejse med NF Academy endte med professionel kontrakt i Kolding, hvor den talentfulde 16-årige debuterede for 1. holdet med scoring.
denmark-nfacademy-football-elias-600x600

En helt vild udvikling

Elias Andersens rejse med NF Academy endte med professionel kontrakt i Kolding, hvor den talentfulde 16-årige debuterede for 1. holdet med scoring.

Elias Valentin Andersen tilmeldte sig NF International-programmet hjemme i Esbjerg i sommeren 2019. Midtbanespilleren blev udtaget videre til NF Qualification camp i Nyborg i august. Det skulle blive starten på en rejse, som endte med klubskifte til Kolding i februar 2020. I sommeren 2021 belønnede klubben den talentfulde ungdomsspiller med en kontrakt. Dette på baggrund af en imponerende sæson, som en af de yngste spillerne på Koldings U17-hold. 

Udviklingen er fortsat og der er fortsat vind i sejlene for Elias Valentin Andersen, som er blevet flyttet op på U19-holdet. Herudover træner den 16-årige med 1. holdet i perioder, og fik også debut i en træningskamp i sommeren 2021. Mod Superliga-holdet Vejle scorede Elias Valentin Andersen et af målene. 

Lær mere om NF Spring Training camp i Danmark

Jeg vil sige at Elias har haft en helt vild udvikling. Han har spillet med ældre kammerater hele vejen, men perioden i NF Academy betød uden tvivl meget for Elias udvikling både på og udenfor banen. Det enorme engagement og opfølgningen trænerne gav, har uden tvivl givet Elias et boost i hans udvikling både mentalt og fodboldmæssigt, siger mor Anita Andersen. 

Elias uddannelse i NF Academy

REJSEN 

Etter campen i Nyborg blev Elias Valentin Andersen tilbudt at blive en del af NF Academys scholarship-program. Et værktøj for at hjælpe spillere med at skabe karriereveje til en professionel kontrakt hos udenlandske akademier. Et program hvor NF Academy finansierer sportslige aktiviteter, som for eksempel deltagelse på camps og talenthold rundt om på internationale turneringer i Europa. 

Det var denne rejse som den dengang 14 år gamle Elias Valentin Andersen bevægede sig ud på. Som bekendt betød covid19 desværre nedlukning i marts 2020, og satte også en stopper for NF Academys programmer. 

-Elias var med på flere træningscamps. Blandt andet i Oslo. Derudover var han med i turneringer i Riga, Holland og Spanien. Desværre slog pandemien benene væk under sidste del af Scholarship-programmet, men dette var en vigtig periode i Elias udvikling både som spiller og menneske. Han bor nu alene i Kolding.  fortæller moderen, Anita. 

Sønnen blev i sommer belønnet med en kontrakt til 2023 i Kolding IF, som til daglig spiller i 2. division i Danmark. 

-Jeg har udviklet mig meget som spiller og person gennem programmerne i NF Academy. Det er fantastisk at spille mod internationale modstandere, og træne på et højere niveau end det du er vant til i det daglige. Trænerne har været fantastiske. Programmet vil jeg rose som værende meget god for unge spillere med ambitioner om at blive bedst mulig, siger Elias Valentin Andersen. 

Elias i NF Academy
Elias i NF Academy

MEDVIND 

10 dagere efter at have skrevet proffessionel kontrakt med Kolding, debuterede han altså for klubbens 1. hold med scoring i den nævnte træningskamp mod Vejle fra den danske superliga. . 

16-åringens præstationer i den sidste sæson på U17-holdet har været bundsolide, der Valentin Andersen skildres som en af hovedårsagerne til holdets stærke resultater. 

-Akademiet i Kolding IF har vært ett helt rigtigt match for Elias. Det bliver spændende at se, hvor langt han kan gå. Han er en dynamisk midtbanespiller, som arbejder fra boks til boks. En yderst intelligent fodboldspiller, som desuden besidder en rigtig god basisteknik. Elias drive med bolden er blandt de bedste i divisionen. Vi glæder os til fortsættelsen, siger teknisk chef Frederik Lund til klubbens hjemmeside. 

HOVEDPERSONEN SELV HAR FÅET SMAG PÅ MERE EFTER DEBUTEN PÅ 1. HOLDET 

Det er så klart hårdere at møde fysisk stærke og mere rutinerede spillere end jeg har gjort hidtil. Samtidig er det vældig sjovt at spille for 1. holdet. Målsætningen er helt klart at etablere mig hurtigst muligt her, afslutter Elias Valentin Andersen.

Elias Andersens rejse med NF Academy endte med professionel kontrakt i Kolding

KOMMENDE NF EVENTS

Dato Program Land Sted Aldergruppe
07 - 09 Jul 2024 NF International Trials Danmark Fyn 2008-2015
10 - 12 Jul 2024 NF International Trials Danmark Vejen 2008-2015
29 - 31 Jul 2024 NF International Trials Danmark Silkeborg 2008-2015
01 - 03 Aug 2024 NF International Trials Danmark København 2008-2015

Tag et kig på oversigten over alle vores events her.

KONTAKT OS


Lær mere om vores brug af cookies: Cookies | Privacy Policy


* Disse felter er påkrævet.

Start typing and press Enter to search